Tanım: Kavramları , varlıkları , duygu ve düşünceleri tanımlamak için kullanılan kelimeler
Tanım: Herhangi bir hal eki (durum eki) alamayan ismin hali (durumu)
Tanım: -i (-ı,-u,-ü) eki ile yapılan ve fiilin neyi etkilediğini gösteren ismin hali (durumu). Örnek olarak "kalemi" , "sokağı" , "üzümü" verilebilir.
Tanım: -e (-a) eki eklenerek oluşturulan ismin hali (durumu). Örnek olarak "kaleme", "sokağa", "üzüme" verilebilir
Tanım: -den (-dan, -ten, -tan) ile yapılan ismin hali (durumu). Örnek olarak "kalemden" , "sokaktan" , "üzümden" verilebilir.
Tanım: -de (-da, -te, -ta) eki eklenerek oluşan ismin hali (durumu). Örnek olarak "kalemde" , "sokakta" , "üzümde" verilebilir.
Tanım: Bir isme eklenen ve o ismin bir fiil ile veya başka bir isim ilgi kurmasını sağlayan ek. "-i" , "-e" , "-de" , "-den" ekleridir.
Tanım: Bir ismin (veya adın) sonuna eklenerek o ismin belirttiği kavramın kime veya neye ait olduğunu belirten ekler. "Kalemim", "Kalemin", "Kalemi", "Kalemimiz","Kaleminiz" ,"Kalemleri" kelimeleri örnek verilebilir
Tanım: Belirtili isim tamlamalarında kullanılan ve iki isim arasında ilgi kuran -in (-ın,-un,-ün) eki. "Kapı-nın kolu" , "Defter-in yaprağı" isim tamlamaları örnek olarak verilebilir.
Tanım: Eklendiği kelimeye "gibi"," göre" anlamları katan -ce (-ca) eki. "dost-ça ayrılalım" , "güzel-ce konuşalım" kullanımı "gibi" kullanımına ,"ben-ce yanlış" kullanımı ise "göre" kullanımına örnek verilebilir.