function dw(line){ document.writeln(line); } dw("
"); dw(""); dw(""); dw(""); dw(""); dw(""); dw(""); dw(""); dw(""); dw(""); dw(""); dw(""); dw(""); dw(""); dw(""); dw(""); dw(""); dw(""); dw(""); dw(""); dw(""); dw(""); dw(""); dw(""); dw(""); dw(""); dw(""); dw(""); dw(""); dw(""); dw(""); dw(""); dw(""); dw(""); dw(""); dw("
"); dw(""); dw("Dergi"); dw(""); dw("
"); dw(""); dw("Aralık"); dw(""); dw("
"); dw(""); dw(""); dw("J2EE 1.4 Web Services : Hizmetinizde!"); dw(""); dw("
"); dw("Java Enterprise Edition'un yeni sürümü (J2EE 1.4) çıktı. Bu versiyonu çeşitli gelişme ve yenilikler içeriyor ancak en önemli vurgu Web Servisleri (Web Services)'te. J2EE 1.4'te 'Basic Profile 1.0' adlı web servisi standardına uygun bir altyapı hazırlandı. Bu standart farklı mimari ve alt yapılardaki yazılımların web servisi aracılığıyla işbirliği yapabilmesine olanak sunuyor. "); dw(" "); dw(">>>>"); dw(""); dw("
"); dw(""); dw(""); dw("C# 2.0 Geliyor"); dw(""); dw("
"); dw("Microsoft C# Dilinin yeni sürümünü çıkarıyor. Öngörülen değişiklikler arasında Generics (Template'ler), Iterator'ler, Partial Types, Anonymous Methods bulunuyor. Yeniliklerden bazılarının benzerlerinin Java'da bulunması (örneğin Anonymous Methods), bazılarının da Java'nın bir sonraki versiyonunda konulmasının planlanması (Generics) giderek bu iki dilin birbilirne yakınlaşacağını gösteriyor. "); dw(" "); dw(">>>>"); dw(""); dw("
"); dw(""); dw("J2EE ile .NET karşılaştırması ve WEB Servislerin Oluşturulması"); dw(""); dw("
"); dw("Bu yazıda , XML tabanlı web servisleri oluşturmak için kullanılabilecek olan iki güçlü alternatif olan Sun Microsystems tarafından geliştirilen Java 2 Enterprise Edition(J2EE) ve Microsoft tarafından geliştirilen Microsoft.NET arasında güçlü bir karşılaştırma yapacağız.Bu karşılaştırmada her ikisi ile oluşturulacak web servislerinin yöntemleri anlatılacaktır."); dw(" "); dw(">>>>"); dw(""); dw("
"); dw(""); dw("Nedir bu J2ME?"); dw(""); dw("
"); dw("Bu projenin amacı J2ME(Java 2, Micro Edition) MIDP profili ve Java Servlet teknolojileri kullanarak öğrencilerin J2ME MIDP profilini destekleyen kablosuz cihazlarından sunucuya bağlanarak çeşitli bilgileri sorgulamalarını sağlayan bir sistem geliştirmektir."); dw(" "); dw(">>>>"); dw(""); dw("
"); dw(""); dw("Java'da Kod Geleneği (Code Convention)"); dw(""); dw("
"); dw("Her dilin bir kodlama geleneği vardır. Kodlarınızın bu geleneğe uyması kodunuza okunaklık sağlar. Java'da da kod geleneği vardır. Bu yazıda bu gelenek anlatılcaktır."); dw(" "); dw(">>>>"); dw(""); dw("
"); dw(""); dw(""); dw("SVG (Scalable Vector Graphics)"); dw(""); dw("
"); dw("SVG (Scalable Vector Graphics-Ölçeklenebilir Vektör Grafikleri) 2 boyutlu grafik tanımlamak için yaratılan bir XML dilidir. Bugün bir çok grafik programı SVG tipini desteklemektedir. SVG web sayfalarına koyulabilir. Gelecekte tüm browser'lar SVG'yi destekleyeceklerdir. SVG GIF veya JPG'ten çok daha az yer tuttuğu için tercih edilecektir."); dw(" "); dw(">>>>"); dw(""); dw("
"); dw(""); dw("Kaynak Kod İdaresi - CVS"); dw(""); dw("
"); dw("Kaynak Kod idare programini unutmayin. KKI sistemleri sayesinde ayni yazilimda bir cok programcinin calismasi mumkun oluyor. Yoksa, eger iki programci ayni anda BeniDuzelt.java kayidini degistiriyorsa, hangisinin surumu en onde nasil bileceksiniz? Bildiniz, KKI sistemi sayesinde. "); dw(" "); dw(">>>>"); dw(""); dw("
"); dw(""); dw("CVS ile Yazılım Geliştirme Metodu"); dw(""); dw("
"); dw("CVS en cok kullanilan Kaynak Kod Idare programlarindan birisidir. 'Acik Yazilim' (Open Source) projeleri surekli CVS kullanirlar. "); dw(" "); dw(">>>>"); dw(""); dw("
"); dw(""); dw("ColdFusion & JAVA"); dw(""); dw("
"); dw("ColdFusion ve Java'nın birlikte nasıl çalıştırılacağını anlatan bir makale."); dw(" "); dw(">>>>"); dw(""); dw("
"); dw(""); dw(""); dw("
");