İçindekilerGirişİndex
YukarıİlkÖncekiSonrakiSon
Geriİleri
Yazdır
Engin Ünal
eunal@europe.com

VisualBasic'ten VB.NET'e

VisualBasic

Microsoft Visual Basic, aslında bir interpreter yani yorumlayıcı olarak tasarımlanmış bir programlama aracıdır.Interpreter, basit olarak anlatmaya çalışırsam yazdığınız bir cümleyi veya satırı yorumlamaya yarayan bir arayüzdür. Yani Visual Basic altyapısında bulunan bir mekanizma yazdıgınız satırları programlama diline çevirir, bu aşamdan sonra altta çalışan bir Compiler(derleyici) programlama diline çevrilmiş bu satırları yorumlar ve derler.

İşte bu nedenle Visual Basic makina kodundan daha çok insan diline yakın bir kodlama dili kullanmakta ve diğer programlama araçları arasında kullanımı en kolay olanı durumuna gelmektedir.

Bu kullanım ve kodlama kolaylığının getirdiği bazı dezavantajlar doğal olarak Visual Basic'te mevcuttur. Bunlar kısaca;

Tabi ki yukarıda saydıklarım Visual Basic'in negatif yönleri idi peki VB'nin pozitif yönleri nelerdir ? İşte VB'nin pozitif yönleri:

Visual Basic, bu saydığım pozitif ve negatif yönleri ele alınarak incelenmeli ve öğrenilmelidir. Örneğin elektronik kart programlaması yapan programcıların Visual Basic bilmeleri pek gerekli olmaz, ama Database ( veritabanı ) işlemleri veya ticari programlar yazan programcılar Visual Basic bilgisine sahip olmalıdırlar.

Visual Basic, öğrenilmesi zor olmaması ve kolayca COM uygulamaları yazılabilmesi gibi önemli işlemleri kolayca yapması nedeniyle tercih edilen bir dildir.

VB nin yerine artık yeni bir dil geliştirilmiştir ve bu dil kullanılacaktır : VB.NET.

VB.NET, VB'den daha esnek tamamen OOP destekli, daha güvenilir ve kullanışlı bir dildir. Ayrıca internet uygulamalarına da destek vermektedir. Buna göre önümüzdeki aşamalarda VB.NET'e geçilecek ve bu dil ile projeler yazılacaktır.

İçindekilerGirişİndex
YukarıİlkÖncekiSonrakiSon
Geriİleri
Yazdır